Friday, September 7, 2012

Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı




































Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı


Malzemeler

                  Yarım Kg. Tavuk But









  • 2 Havuç

    1 Patates

    1 Su B. Bezelye

    1 Soğan

    5 Diş Sarımsak

    1 Kase Ev Yapımı Konserve Domates

    Domates Kurusu

    Biberiye

    Sıvıyağ

    Tuz

    Tane Karabiber






  • Kapatmak İçin:

    3 Su B. Söke Un

    Tuz

    Su










Hazırlanışı




Un, su ve tuzu geniş bir kapta yoğurun. Kıvama gelince hamuru sekize bölün. Tavaya sıvıyağ dökün. Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp tavada yarım kıvamda pişirin ve bir tabağa alın. Doğranmış tavuk etini tavada kavurun. Soğanları doğrayın. Tavaya ekleyin dilerseniz karabiber de dökebilirsiniz.






Tavuklar piştikten sonra patates ve havuçları da ekleyin. Biberiye ve tuzu da koyduktan sonra iyice karıştırın. Sekiz küçük güveci elinizle ıslatın. Hazırladığınız iç harcı küçük güveçlere paylaştırın.






Üzerlerine birer tane domates kurusu koyun. Hamurları güveçleri kapatacak kadar açın. İçleri koyduğunuz güveçlerin ağzını hamurla kapatın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamuru kızarıncaya kadar pişirin.

No comments:

Post a Comment